(Facebook)Nieuwe "feature" ?

Door Audipower op maandag 22 december 2014 09:36 - Reacties (11)
Categorie: test, Views: 3.186

Nou ben ik niet een enthousiaste Facebook gebruiker, maar ik dacht vandaag eens mijn facebook messages op te ruimen. Maar guess what? Ik kan mijn berichten niet verwijderen!

Heh? Blijkbaar mag ik mijn berichten niet verwijderen en alleen nog maar archieven! Dus maar even op archiveer aangeklikt en vervolgens bij vakje archieven gekeken...


Maar wat zien we daar? Ja hoor, mijn eerdere conversaties, sommige die ik zelfs verwijderd heb uit 2012, deze staan nu opeens bij mij in archived..


What happend?

Volgende: UPS klacht, wat is mijn recht? 12-'14 UPS klacht, wat is mijn recht?

Reacties


Door Tweakers user xleeuwx, maandag 22 december 2014 09:39

Als IT ben ik ook heel huiverig met verwijderen van data, Zelf programmeer ik ook altijd in dat iets niet verwijderd wordt maar gewoon op history 1 gezet wordt. Dat betekend dus dat als een klant op belt met de vraag nou heb ik het perongelijk weggegooid dat ik maar een vinkje hoeft aan te vinken en we hebben het weer terug.

Maar waarom Facebook dit gedaan heeft geen idee, zal om de zelfde reden zijn denk.

Door Tweakers user Puc van S., maandag 22 december 2014 09:43

Als ik mijn gesprekken bekijk heb ik bij acties nog steeds de mogelijkheid om berichten te verwijderen? Je kan hooguit wellicht niet meer alles in eens weggooien, maar geen idee of dat ooit mogelijk geweest is?

Door Tweakers user Audipower, maandag 22 december 2014 09:44

Mee eens, Ik vind prima dat sommige dingen bewaard blijven "gearchiveerd" maar sommige gesprekken "blablabla" die niet meer bewaard wil hebben, verwijder ik liever.

Door Tweakers user onok, maandag 22 december 2014 11:01

Volgens mij mag Facebook dit helemaal niet zo doen, juridisch gezien. Volgens mij heb je in Nederland het recht over je eigen data, en moeten ze het verwijderen als jij daartoe verzoekt. Maar ik kan me vergissen.
Maargoed, facebook schijnt wel meer regels aan z'n laars te lappen.

Door Tweakers user marcel87, maandag 22 december 2014 11:28

Je bedoeld chatberichten zeker en niet berichten op je tijdlijn?
Heb je in het gesprek bij "Acties" op verwijderd gedrukt? Dus dit: http://prntscr.com/5jmv1s
In het verleden heb ik dat ook wel gedaan, maar ik heb niets bij archieven staan.
Als je links in de rij met alle berichten op het kruisje drukt, dan archiveert hij het inderdaad wel.

[Reactie gewijzigd op maandag 22 december 2014 11:39]


Door Tweakers user marowi, maandag 22 december 2014 11:29

onok schreef op maandag 22 december 2014 @ 11:01:
Volgens mij mag Facebook dit helemaal niet zo doen, juridisch gezien. Volgens mij heb je in Nederland het recht over je eigen data, en moeten ze het verwijderen als jij daartoe verzoekt. Maar ik kan me vergissen.
Maargoed, facebook schijnt wel meer regels aan z'n laars te lappen.
Nee hoor, Facebook luistert, alleen ze weigeren je een half complete dienst aan te bieden. Als jij iets wil verwijderen, verwijderen ze alles voor je (einde account). Your choice :)

Door Tweakers user Audipower, maandag 22 december 2014 11:49

marcel87 schreef op maandag 22 december 2014 @ 11:28:
Je bedoeld chatberichten zeker en niet berichten op je tijdlijn?
Heb je in het gesprek bij "Acties" op verwijderd gedrukt? Dus dit: http://prntscr.com/5jmv1s
In het verleden heb ik dat ook wel gedaan, maar ik heb niets bij archieven staan.
Als je links in de rij met alle berichten op het kruisje drukt, dan archiveert hij het inderdaad wel.
That did the trick! Thanks :0

Door Tweakers user Backsmash92, maandag 22 december 2014 12:40

Het is dan alsnog de vraag of Facebook dit verwijderd.
Je kan een kopie van je gegevens opvragen via instellingen. Onderaan de algemene account instellingen staat: Een kopie downloaden.

Als je dat doet krijg je daarna een bericht (via mail dacht ik, maar dat weet ik niet meer zeker.
De vorige keer dat ik dat uitdraaide kwamen er ook verwijderde foto's en berichten naar boven.

Door Tweakers user Xeonfan, maandag 22 december 2014 15:50

marowi schreef op maandag 22 december 2014 @ 11:29:
[...]


Nee hoor, Facebook luistert, alleen ze weigeren je een half complete dienst aan te bieden. Als jij iets wil verwijderen, verwijderen ze alles voor je (einde account). Your choice :)
Ja maar zo zit het ook niet, verwijder maar eens, dan moet je 2 weken wachten tot ze het "helemaal" verwijderen..
Log je na die 2 weken weer in, of maak je een account met dezelfde mail ofzo, krijg je gewoon weer de oude fb te zien. Dus weg is het zeker niet, denk dat ze dat wel goed bewaren.
Je kan altijd weer je oude account terugkrijgen, dan is alles gewoon identiek als eerst.
Dus verwijderd word het zeker niet.

Door Tweakers user Thomasv6, maandag 22 december 2014 15:51

xleeuwx schreef op maandag 22 december 2014 @ 09:39:
Als IT ben ik ook heel huiverig met verwijderen van data, Zelf programmeer ik ook altijd in dat iets niet verwijderd wordt maar gewoon op history 1 gezet wordt. Dat betekend dus dat als een klant op belt met de vraag nou heb ik het perongelijk weggegooid dat ik maar een vinkje hoeft aan te vinken en we hebben het weer terug.

Maar waarom Facebook dit gedaan heeft geen idee, zal om de zelfde reden zijn denk.
Daar moet je dus heel erg mee oppassen, wat voor reactie ga je aan die klant geven wanneer zijn verwijderde data is uitgelekt door een bug in de software?

Ik snap het principe van history op 1 zetten, wat vooral veel wordt gebruikt bij onder andere gebruikers accounts, maar pas dit soort dingen nooit toe op privacy gevoelige informatie. Verwijder gewoon netjes alle data wanneer een gebruiker op verwijder drukt, die zit er echt niet op te wachten dat jij zijn privť berichten terug kan halen wanneer die iets perrongelijk heeft verwijdert.


Tevens kun je ook bij Facebook ervoor zorgen, dat alleen Facebook je bericht terug kan vinden doordat ze je bericht op History = 1 zetten. Dit doe je door een bericht aan te klikken, vervolgens in de balk bovenin op acties, en dan gesprek verwijderen..

Door Tweakers user Zehtuka, maandag 22 december 2014 16:26

What happened? Informatie is geld waard en vooral persoonlijke informatie die je (on)gemerkt via Facebook deelt met anderen. Waarom zou Facebook jouw informatie verwijderen als ze met jouw historische data kunnen zien dat je in profiel 500 past wat een bedrijf als marketing target heeft?

Reageren is niet meer mogelijk