UPS klacht, wat is mijn recht?

Door Audipower op dinsdag 16 december 2014 08:03 - Reacties (25)
Categorie: -, Views: 7.448

Heren van de beste leven,

Aantal dagen terug heb ik mijn WD schijf op RMA gedaan, het werd netjes ontvangen en in behandeling genomen en snel afgehandeld en kreeg een nieuwe schijf terug gestuurd (Top service zou je denken niet?). Nou vind ik me zelf geen opdringerig type na week niets te ontvangen te hebben ben ik toch maar eens poolshoogte gaan nemen. Even inloggen en er was een verwijzing naar de track & trace gegevens en daar was netjes aangegeven: Afgeleverd. Ah, dat is vreemd ik heb niks ontvangen?

Dus even bellen met de UPS.
UPS medewerkster: Ja meneer, volgens onze gegevens is het pakket door de brieven bus gegaan." Mijn reactie: Maar mevrouw, met alle respect; maar dat lijkt me sterk, het is geen snoepje in merci doosje. Maar een goed ingepakte pakket...
UPS medewerkster: Dat begrijp ik, maar dit is alles wat ik in het systeem kan zien.
Mijn reactie: Dus er is pakket afgeleverd waar niemand voor getekend heeft en ik genoegen moet nemen met het feit dat chauffeur zegt dat hij het wel afgeleverd heeft?
UPS medewerkster: U zult toch contact moeten nemen met de partij die het stuurt.

Dus in eerste instantie heb ik maar contact opgenomen (gebeld + gemaild) met de support van WD. Waar mij vervolgens verteld werd dat ik een brief moest schrijven over het feit dat ik het pakket niet ontvangen heb plus handtekening, zo gezegd zo gedaan en het wachten is begonnen. Mijn case is nog steeds in behandeling.

Ondertussen heb ik nog maar eens met UPS gebeld over het feit of ze konden na vragen aan de chauffeur waar mijn pakket afgeleverd is. Ze hebben even nagevraagd en de chauffeur kon zich niet meer herinneren maar hij wist zeker dat hij pakket wel afgeleverd had op juiste adres...

Even weer gebeld met de WD support, en mijn case is nog steeds in behandeling en ze kunnen geen indicatie geven wanneer ze met een besluit komen...


Maar op mijn vraag hoe het kan dat een pakket van een zo'n waarde gewoon ergens neer gedumpt word en afgeleverd wordt bestempeld en ik genoegen mee moet nemen en van kaste naar de muur gestuurd wordt? Zijn dit nieuwe maffia praktijken van de pakketbezorgers? Dit is al tweede keer dat het mij overkomt.

Wat zijn mijn rechten in deze kwestie?

(Mijn excuses voor schijf / taal fouten, Nederlands is mijn derde taal)

Hoop dat jullie mij een beetje op weg kunnen helpen

Volgende: (Facebook)Nieuwe "feature" ? 12-'14 (Facebook)Nieuwe "feature" ?
Volgende: Marktplaats niveau nu 11-'13 Marktplaats niveau nu

Reacties


Door Tweakers user sypie, dinsdag 16 december 2014 08:12

Ze hebben even nagevraagd en de chauffeur kon zich niet meer herinneren maar hij wist zeker dat hij pakket wel afgeleverd had op juiste adres...
Dat zegt iedere chauffeur, logisch. Ik kan het me heel goed voorstellen dat je na een dag al niet meer weet waar je geweest bent. Wat ik me wél afvraag: wat doet zo'n bedrijf met de gegevens van hun GPS-trackers? De wagens waar ze in rondrijden zijn vast voorzien van een dergelijk volgsysteem om te kijken waar de auto uithangt.

Daarnaast: voor jou heeft dit pakketje waarde, voor de chauffeur helemaal niet. Het is het zoveelste kartonnen doosje wat hij door handen krijgt.

Het nadeel is dat jij helemaal niks met UPS van doen hebt, maar dat dit de taak is van de verzender. Samen moet je tegen UPS spannen.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 16 december 2014 08:13

De verzender is in beginne verantwoordelijk. Als het pakket verzekerd is verstuurd is een handtekening voor ontvangst vereist en kan de verzender deze opvragen bij de transporteur.

Heeft de verzender het paklket als busstuk verzonden zonder ontvangstbevestiging dan is dat erg onhandig want dan moeten WD en UPS onderling uitmaken hoe het zit. En dat kan dus wel even duren.

Kortom: je bent volledig afhankelijk van WD in dit geval...

Door Tweakers user mvdam, dinsdag 16 december 2014 08:20

Dit klinkt als een bekend verhaal. Recentelijk zakelijk het een en ander besteld in belgie bij een bekende leverancier. 4 van de 6 pakketten zijn aangekomen.. en de transporterende partij (Bpost) Blijft hoog en laag volhouden dat ze allemaal zijn afgeleverd..

Om het verhaal van ze nog sterker te maken konden ze ons vertellen dat de laatste 2 pakketten afgeleverd waren op een zaterdag om 18.00.. op een zakelijk adres waar enkel doordeweeks tussen 7:00 en 17:00 iemand aanwezig is..

5 uur moeite van de verzendende partij, en enkele uren moeite van onze kant later is er eindelijk een onderzoek ingesteld. Waarmee we inmiddels ook een week verder zijn en nog geen kloot van gehoord hebben.

Lang verhaal kort. Als het goed gaat.. gaat het goed, gaat het fout, kost het een hoop moeite en tijd om de waarheid boven tafel te halen..

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 16 december 2014 08:23

Maar op mijn vraag hoe het kan dat een pakket van een zo'n waarde gewoon ergens neer gedumpt word en afgeleverd wordt bestempeld en ik genoegen mee moet nemen en van kaste naar de muur gestuurd wordt? Zijn dit nieuwe maffia praktijken van de pakketbezorgers? Dit is al tweede keer dat het mij overkomt.
Nu niet om moeilijk te doen, maar het pakket heeft amper waarde. Het gaat om een (vermoed ik) refurb HDD die een waarde heeft van enkele tientallen euros. Bedrijven als UPS behandellen ook paketten die duizenden euros waard zijn.

De koerier kan het pakket ook bij de buren hebben afgeleverd omdat hij zich vergist heeft of omdat je niet thuis was. Al eens nagevraagd? Mensen maken nu eenmaal fouten.

En zoals eerder aangehaald door RetroX, ofwel is het pakket verzonden met een vereiste handtekening en moet UPS kunnen aantonen dat jij ervoor getekend hebt, ofwel mag het pakket de bus in en is het aan WD om je schadeloos te stellen. In beide gevallen is het trouwens WD die actie moet ondernemen omdat zij de klant zijn van UPS en niet jij.

Door Tweakers user vanaalten, dinsdag 16 december 2014 08:24

-RetroX- schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 08:13:
De verzender is in beginne verantwoordelijk. Als het pakket verzekerd is verstuurd is een handtekening voor ontvangst vereist en kan de verzender deze opvragen bij de transporteur.
In elk geval volgens Nederlands recht en bij een normale internet-aankoop. Ik vermoed dat dat ook nog wel opgaat bij garantie-afhandeling & verzending, maar als WD in het buitenland zit weet ik al niet zeker meer of ze nog steeds verantwoordelijk zijn voor verzending.

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 16 december 2014 08:37

Wat ik mij eigenlijk afvraag is of Audipower zijn schijf bij WD rechtstreeks gekocht heeft.... Bij garantie is de verkopende partij verantwoordelijk voor de garantie. Shops verwijzen nogal eens door naar fabrikanten (zoals een WD) maar dat hoeft de consument dan niet te accepteren.

Door Tweakers user Audipower, dinsdag 16 december 2014 08:37

Jongens hardstikke bedankt voor de reacties! Hier was ik al bang voor, dat ik gewoon mijn schijf kwijt ben, en waarschijnlijk een weer nieuwe krijg opgestuurd (hopen dat die wel aankomt).

@Blokker_1999
Je zit ernaast helaas, ik krijg hele nieuwe opgestuurd (serie nummer nagechekt).
En de waarde is in honderen euros en niet tientjes, helaas....
Daarnaast hoe kan WD een pakket die zoveel in waarde is zonder verzekering sturen?


@vanaalten,
Je slaat spijker op de kop! Inderdaad met zulke vragen zit ik ook allemaal.

Door Tweakers user Rowdy.nl, dinsdag 16 december 2014 08:52

UPS is niet de betrouwbare vervoerder die ze claimen te zijn.. Bij mij in m'n omgeving laatst allemaal wat besteld wat via UPS zou komen. Het meeste is prima aangekomen..
  • Pakketje bij mij thuis: Niet thuis briefje met "kapper" erop gekrabbeld, ok, prima, naast mijn portiek zit een kapper, duidelijk.
  • Pakketje bij ons op het werk van een collega, werd gisteren ipv afgelopen vrijdag afgeleverd. Zat een sticker op het pakketje van een mislukte afleverpoging. Erg vreemd aangezien onze balie va 7:30 tot ongeveer 18:00 bemand is.
  • Pakketje van een vriend; Niet thuis briefje met slechts de achternaam van iemand waar het afgeleverd was, geen huisnummer, niets. Na wat zoeken de buur gevonden die het pakketje had.
Uiteindelijk is alles telkens goed gekomen, maar zo verder... :/

Door Tweakers user Chrizzly, dinsdag 16 december 2014 09:22

Ik heb hier nog een doosje liggen van een refurbished WD harde schijf die ik via RMA opgestuurd gekregen heb.

Op het doosje staat dat het verzonden is via UPS Standard maar wel met tracking number en volgens mij heb ik ook moeten tekenen voor ontvangst. Mijn harde schijf is verzonden vanuit Duitsland.

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 16 december 2014 09:34

altijd lastig dit soort dingen - maar in deze is WD de partij die jouw een hardisk schuldig is,
hoe ze dat fixen met de verzender als die je schijf kwijt raken zou in beginsel niet jouw zorg moeten zijn.. enige wat ik me afvraag is vanaf wanneer en in hoeverre je recht hebt een 2e zending als het fout gaat.. op zich heb jij noch verantwoording noch schuld aan deze, maar je kunt redelijkerwijs niet verwachten dat als het paket een halve dag te laat bezorgd drijgt te worden men even zorgt voor een nieuwe zending... maar waneer geld dat eigenlijk... wel, een werkdag, een weekend .. een werkweek, een volle week, 2 weken??? ik ben eigenlijk wel benieuwd...

ik weet dat in veel gevallen garantie afhandeling binnen 30 danwel 60 dagen wordt beloofd, dus als men er een maand over doet om te achterhalen waar je schijf is... is dat in ieder geval wel onacceptabel - maar zoals gezegd ik ben benieuwd waar de grens ligt, en wat je rechten zijn als men die grens overschrijd

Door Tweakers user bart_bart_007, dinsdag 16 december 2014 09:45

De omgeving al goed onderzocht?

Zelf ook eens een pakketje niet geleverd gekregen van UPC, een externe HDD die ik besteld had. Hele dag was iemand aanwezig, maar niemand gezien / gehoord. Dus na een week contact met de leverancier opgenomen die gelijk een nieuwe heeft opgestuurd (topservice!)
Deze keer zelf de straat de hele dag in de gaten gehouden, en stond al buiten nog voor de chauffeur uit zijn busje kwam.

Een half jaar later was ik in de tuin aan het werk, en wat vind ik daar? Het oorspronkelijke pakketje, half vergaan en verstopt in een bloembak. Het pakketje was echt goed verstopt, de planten moesten opgetild worden om het pakketje te kunnen vinden. Heb nooit een aanwijzing gekregen dat het pakketje achtergelaten was...

Door Tweakers user TIGER79, dinsdag 16 december 2014 09:51

Blokker_1999 schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 08:23:
[...]
Nu niet om moeilijk te doen, maar het pakket heeft amper waarde. Het gaat om een (vermoed ik) refurb HDD die een waarde heeft van enkele tientallen euros. Bedrijven als UPS behandellen ook paketten die duizenden euros waard zijn.
Tsjah dat weet de bezorger bij voorbaat niet wat de waarde is, hij leest misschien alleen Western Digital als verzender, dat kent ie dat is van die harde schijven, leuk een nieuwe harde schijf laten we hopen dta het een mooie grote is...
Ook kan jij niet in de portemonnee van anderen kijken, oftewel al heeft het een waarde van "maar" tientallen euro's en dat voor jou blijkbaar niet de moeite waard is kan dat voor anderen wel het geval zijn... Geloof het of niet er sterven mensen bij overvallen waar maar tientallen euro's gejat worden....

Door Tweakers user TheFes, dinsdag 16 december 2014 12:54

[url url="http://audipower.tweakblogs.net/blog/11203/ups-klacht-wat-is-mijn-recht#r_157333" external=0]
@Blokker_1999
Je zit ernaast helaas, ik krijg hele nieuwe opgestuurd (serie nummer nagechekt).
En de waarde is in honderen euros en niet tientjes, helaas....
Daarnaast hoe kan WD een pakket die zoveel in waarde is zonder verzekering sturen?
Simpele kosten/baten analyse. Stel je verstuurt 10.000 pakketten per jaar, met een waarde van 100 euro per pakket (is dus 1 miljoen aan waarde), verzekeren kost 1 euro per pakket, en er raken gemiddeld 50 pakketten zoek per jaar. Dan is verzekeren dus duurder dan het verlies nemen, en gaan ze dus niet verzekeren.

Door Tweakers user Audipower, dinsdag 16 december 2014 13:07

The_Fes schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 12:54:
[...]


Simpele kosten/baten analyse. Stel je verstuurt 10.000 pakketten per jaar, met een waarde van 100 euro per pakket (is dus 1 miljoen aan waarde), verzekeren kost 1 euro per pakket, en er raken gemiddeld 50 pakketten zoek per jaar. Dan is verzekeren dus duurder dan het verlies nemen, en gaan ze dus niet verzekeren.
Interessante opstelling, bedankt....

Door Tweakers user MicGlou, dinsdag 16 december 2014 13:21

Audipower schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 13:07:
[...]

Interessante opstelling, bedankt....
NIet een interessante opstelling... keiharde business waarheid, zo wordt er omgegaan met dergelijke kosten. Waarom meer uitgeven aan het voorkomen als de kosten van schade lager liggen? Het bedrijf waar ik voor werk doet dat ook met verzekeringen, hele hoge eigen risico's nemen om de premie te drukken van bepaalde zaken omdat eventuele reparatie en onderhoudskosten en de kans op schade lager liggen dan de kosten voor de verzekering, tis puur voor de aansprakelijkheid.

Niet zeggende dat WD dit ook werkelijk geeft gedaan want die details hebben we niet, maar je reactie toont toch wel alsof je vermoed dat er een fabeltje wordt verkocht en dat is het zeker niet.

Het is te hopen voor je dat de molen bij WD een beetje goed draait, weet niet hoe het tegenwoordig zit want veel bedrijven hebben het moeilijk financieel gezien, maar in het verleden was WD iig een zeer coulante fabrikant...

Door Tweakers user Aionicus, dinsdag 16 december 2014 21:06

Ik zou het heel brutaal aanpakken :

Allereerst even naar WD mailen met vraag of ze een foto van een voorbeeld pakketje (de grote) willen fotograferen.

Hierna fotografeer je je brievenbus.

Stuur deze twee door naar UPS en ga daarna bellen , van kijkt u eens . hoe kan dit pakketje door de brievenbus. Zeg dan dat je verlies lijd en kosten moet maken omdat hun chauffeur dus duidelijk niet het pakketje heeft afgeleverd en geef aan dat als ze geen actie ondernemen alle kosten voor hun zijn (waaronder een nieuwe hdd inc verzending) ivm het feit dat het zelfs in het systeem staat dat het door de brievenbus gedaan is. Die chauffeur heeft gewoon je pakketje gepikt of afgegeven bij je buren (zonder je te laten tekenen . doen ze hier ook als het aangetekend is).

Hard spelen is de enige optie dat ze eindelijk wat voor je gaan doen erin (UPS) .

Ik zou die chauffeur ook voor een intern onderzoek aandragen want dit soort praktijken gebeuren hedendaags te vaak. Hier bij onze hofbezorger DHL zijn er ook al een paar ontslagen vanwege dit soort praktijken

p,s vergeet niet je gesprekken op te nemen ! just in case.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 december 2014 21:07]


Door Tweakers user MrOizo, woensdag 17 december 2014 00:48

Zoek naar een rechtswinkel in jouw buurt, gratis juridisch advies.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 december 2014 00:49]


Door Tweakers user sfranken, woensdag 17 december 2014 03:02

Deel dit grapje maar eens via social media, met een vermelding naar WD/UPS erbij. Dan is het zo opgelost aangezien iedereen dan kan zien wat ze "fout" doen. Gewoon op de WD/UPS pagina van Facebook een bericht achterlaten bijvoorbeeld.

Door Tweakers user PsychoMantis_NL, woensdag 17 december 2014 08:26

Niet echt een op- of aanmerking richting UPS of WD, maar ik vond het wel leuk om even te delen :p

Een vriendin van mijn vriendin had laatst via internet als verassing een fles champagne en een kaartje naar ons opgestuurd omdat mijn vriendin haar bachelor diploma gehaald had.

Wij komen hier gemakshalve altijd via de achterdeur binnen (wij hadden vroeger altijd het gezegde: "Alleen de politie komt via de voordeur"), en nou hield mijn buurman mij op een zaterdagmiddag aan met de woorden "Ben jij al de hele week op vakantie of zo?", bleek dat pakketje al de hele week - zonder briefje of iets - gewoon voor de voordeur te liggen :')

Voor zover ik weet zat er geen track & trace op het pakket, dus ik weet niet of er voor getekend moest worden, maar als dat zo was dan heeft de chauffeur dat geheid zelf gedaan.

Nou is de waarde van zo'n flesje natuurlijk verwaarloosbaar, maar het toont wel aan hoe gemakkelijk sommige bedrijven zich overal van af proberen te maken. Daarnaast dacht ik eigenlijk dat ze zulke ongein (spullen zonder bericht bij de voordeur dumpen) voornamelijk in de VS deden, en dat ze hier gewoon de volgende werkdag terug komen, of anders tenminste een briefje in de deur doen, maar dat valt dus ook vies tegen :+

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 december 2014 08:27]


Door Tweakers user MAX3400, woensdag 17 december 2014 09:03

MrOizo schreef op woensdag 17 december 2014 @ 00:48:
Zoek naar een rechtswinkel in jouw buurt, gratis juridisch advies.
Juridisch advies voor een dienst (want dat is UPS) voor een levering (van WDC) waar je zelf 0 cent voor betaald hebt en 0 aansprakelijkheid op hebt? Zoals anderen al zeggen: WDC zal hier achteraan moeten gaan en anders een nieuwe versturen.

Even mijn persoonlijke ervaring met UPS: fantastisch! Ik ben een Microsoft-gebruiker en heb dus/helaas meerdere Xbox 360's retour moeten sturen. Altijd door UPS laten ophalen en altijd teruggekregen via UPS (met dank aan Microsoft).

Door Tweakers user Audipower, woensdag 17 december 2014 09:19

Tweakers, bedankt voor de tips!

Het idee al dat ik elke keer naar een partij verwezen wordt, vind ik al hele slechte concept..
Ik ga dit delen met andere media en zal het maffia praktijken van de UPS bezorgers naar voren brengen.

Ik heb aan de hand van de gegevens toch even gezocht naar waar mijn pakket kon zijn, en via forums kwam ik achter dat er kans is dat misschien deze bij postkantoor achter gelaten is, maar daar was ook helemaal niks dus.

Bezorgt: Amersfoort NL,
Type bezoring: Brievenbus

En bij de buren vragen heeft ook niks geleverd.

Iets zegt me toch dat sommige bezorgers donders goed weten welke pakketten ze moeten tussen wal en schip laten vallen, en het concept klopt ook helemaal, mijn pakket is volledige ontraceerbaar.


Ik wil iedereen bedanken voor jullie inzet & reacties!

Door Tweakers user LOTG, woensdag 17 december 2014 10:28

Zelfs als je pakket helemaal niet aan komt en er is niet getekend word je gewoon de deur gewezen. Ook postNL is hier niet vies van.

Een verzekerde verzending geeft je gewoon de meeste kans, maar ook daar moet je eerst nog aantonen dat het echt allemaal niet jou schuld was.

Een vriend van mij heeft een pakketje naar Engeland verscheept, was best zwaar dus flinke verzend kosten. Komt gewoon niet aan, en dan word de jammer maar helaas procedure gestart. Kun je dus fluiten naar de inhoud en de verzendkosten.

Ik vind dat er best wel eens wat regels voor deze partijen mogen worden opgesteld, want in principe vinden ze zelf dat ze geen bezorgplicht hebben, maar dat het meer eens gunst is wat ze soms verlenen.

Door Tweakers user Helixes, woensdag 17 december 2014 13:05

Frank Visser had laatst zo'n akkefietje:

http://www.eerstehulpbijr...r-wel-opdraaien-de-kosten

Risico van verzending ligt altijd bij de verzender. De verzender kiest de verzendmethode, en accepteert de risico's die daaraan kleven. Feitelijk is ook de koop pas afgerond na de transactie van goederen. Zolang je geen HDD hebt ontvangen, heb je er dus nog één tegoed.

In dit geval ligt de bewijslast voor het ontvangen van het pakket bij de webwinkel. Ik begrijp uit je verhaal dat ze dat niet kunnen. Persoonlijk zou ik ze wijzen op dat feit, en alsnog ontvangst van je HDD verzoeken. Uiteraard is het mogelijk een jurist/rechtsbijstand te vragen, maar mogelijk kun je ze simpelweg ook wijzen op bovenstaand filmpje. Uiterst verhelderend :)

Door Tweakers user hjvg, woensdag 17 december 2014 17:56

gisteren toevallige ook een hdd terug ontvangen van wd. is verzonden met ups standaard en werd ook gewoon in de brievenbus gedaan.(ik was thuis opdat moment en zag dat ze het in de brievenbus deden) volgens mij moest er eerder wel altijd voor getekend worden en als ik het goed heb raad wd zelf ook aan om het Aangetekend te verzenden naar hun toe

Door Tweakers user T-Forever, woensdag 17 december 2014 19:08

Een pakketje met waarde van 1000 euro is ook eens bij een buur afgegeven, het leuke was dat na het controleren van de handtekening op de site, deze niet die van mij was, maar wel mijn naam bedroeg, weet ik niet of het die buurman was of de bezorger.

Frapant, want aan de deur geven die 1000 euro zo aan een wildvreemde, wil ik hem komen op halen heb ik mijn ID papieren nodig voor ik uberhaubt iets meekrijg (ook al heb je het kaartje van de brievenbus)

Reageren is niet meer mogelijk